Τι είναι το SSH ; Που χρησιμεύει ; Πως το κάνω ;

Είναι πολλές οι φορές που ακούει κάποιος SSH και δε γνωρίζει τι ακριβώς είναι και τι ακριβώς κάνει. Θα προσπαθήσουμε με λίγα λόγια να σας εξηγήσουμε τι είναι , που μας χρησιμεύει και πώς το κάνουμε.

To SSH (Secure Shell) παρέχει στους χρήστες ένα ασφαλές, κρυπτογραφημένο μηχανισμό για σύνδεση , εκτέλεση εντολών και μεταφορά αρχείων.
Το SSH χρησιμοποιεί συνήθως την θύρα 22 για την σύνδεση ανάμεσα στον υπολογιστή σας και έναν άλλο υπολογιστή ή συσκευή στο Internet ή στο τοπικό σας δίκτυο.
Χρησιμοποιείται πιο συχνά από τους διαχειριστές του δικτύου ως ένας απομακρυσμένος τρόπος ελέγχου για τη διαχείριση των διακομιστών των επιχειρήσεων τους.

Η χρήση του SSH γίνεται συνήθως με διάφορα προγράμματα, εδώ θα σας δείξουμε πως με το (putty ένα ελεύθερο πρόγραμμα) μπορούμε να έχουμε μια ασφαλή σύνδεση ανάμεσα στον υπολογιστή μας που έχει Windows και μία συσκευή όπως το NanoStation loco M2.

Αφού το κατεβάσαμε στον υπολογιστή μας (κατέβασμα).

Κάνουμε διπλό κλικ επάνω του και βλέπουμε την παρακάτω καρτέλα.

putty 1

βήμα 1.
Οπως είπαμε πριν το SSH χρησιμοποιεί συνήθως την θύρα 22. Για να κάνουμε την σύνδεση πρέπει να εισάγουμε και την διεύθυνση IP όπως υπάρχει και στην εικόνα που βλέπετε.

βήμα 2.
Πατάμε Open και βλέπουμε ένα μήνυμα που μας ενημερώνει για το <κλειδί> ασφαλείας που θα χρησιμοποιηθεί ανάμεσα στις συσκευές που θέλουμε να συνδέσουμε. Στην περίπτωση μας τον υπολογιστή και το NanoStation loco M2.
Πατάμε <Ναι>

putty 2

βήμα 3.
Βλέπουμε οτι πλεον έχουμε την σύνδεση με ασφάλεια με το NanoStation loco M2.

putty 3

βήμα 4.
Στο login πληκτρολογούμε ubnt/ubnt και μπήκαμε στην συσκευή μας!

putty 4

Βαθμός δυσκολίας 1-10 = 2
Χρόνος εφαρμογής = 2 λεπτά.

Καλή επιτυχία.

Leave A Reply