Τι ασφάλεια να επιλέξω για το WiFi μου; Η επιλογή μου είναι ασφαλής;

Έχουνε γραφτεί χιλιάδες άρθρα για το θέμα της ασφάλειας των ασύρματων δικτύων από τότε που παρουσιάστηκε και έγινε ευρέως διαδεδομένο το WiFi.

Γεγονός είναι οτι στη διάρκεια των ετών η ασφάλεια εξελίσσετε και μεγαλώνει…από την άλλη εξελίσσονται και τα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους οι <διαρρήκτες>!!!
Το γνωστό σε όλους <ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει> δεν επιβεβαιώνετε πάντα αλλά είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος!!!

Στο σημερινό άρθρο δε θα κάνουμε ανάλυση των συστημάτων ασφαλείας ούτε θα μπούμε σε λεπτομέρειες, μπορείτε κάνοντας μια αναζήτηση να βρείτε εκπληκτικά άρθρα ακόμα και διδακτορικές διατριβές που ασχολούνται με το θέμα αυτό.

Θα πούμε λίγα πράγματα για τα <όπλα> που μας παρέχει η τεχνολογία στις συσκευές που υπάρχουν στο εμπόριο.

Όταν θέλουμε να έχουμε ασφάλεια πρέπει να επιλέγουμε πάντα ότι πιο πρόσφατο τεχνολογικά μας δίνετε και να κάνουμε σωστή χρήση του εργαλείου αυτού.

Έτσι το καλύτερο χωρίς άλλες περιστροφές είναι το WPA2-AES με απλά λόγια είναι ο τρόπος που θα κλειδώσουμε την μεταφορά δεδομένων μας και το κλειδί φράση που θα μας επιτρέψει να συνδεθούμε στο δίκτυο μας.

wpa2-1

WPA2-AES (Ανεπιφύλακτη αποδοχή του ασφαλέστερου πρωτοκόλλου ασφαλείας αυτή τη στιγμή).

Το WPA2 (Wireless Protected Access II) με AES (Advanced Encryption Standard) και 256bit encryption και είναι η εξέλιξη του WPA.

Το AES είναι γνωστό και ως CCMP (Counter Mode with Cipher Block Chaining Message Authentication Code Protocol).

Σχετικά με το κλειδί φράση που είπαμε παραπάνω.

Ένας τρόπος είναι να εισάγετε αριθμούς και χαρακτήρες (μικρά/μεγάλα) με ανόμοια και μπερδεμένη σειρά για παράδειγμα s1m3rA_31naI_23@Pr1Li0Y (σήμερα είναι 23 Απριλίου).

Μην αφήνετε τους εργοστασιακούς κωδικούς αλλάξτε τους!!!

Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και δημιουργείστε εσείς τον κωδικό σας!

Σημειώστε κάπου την φράση κλειδί για να μην την ξεχάσετε και συνεχίστε την περιήγηση στο internet χωρίς άγχος μόλις κάνατε ασφαλές το ασύρματο δίκτυο σας με ότι καλύτερο υπάρχει στη διάθεση σας!

 

wifi-security

 

Καλή επιτυχία!

e-wireless.gr

Το νούμερο 1 κατάστημα τεχνολογίας.

Leave A Reply