Αναβαθμίσεις Windows 10 μέσω πρωτοκόλλου P2P

 

P2P-logo_final 2Το πρωτόκολλο peer to peer, ή αλλιώς P2P, φαίνεται πως θα επιλέξει η Microsoft για τη διάθεση των updates για το νέο της λειτουργικό σύστημα.

Στο preview των Windows 10 υπάρχει και η επιλογή των updates από more than one place, πράγμα που σημαίνει ότι οι αναβαθμίσεις του λειτουργικού δεν θα έρχονται αποκλειστικά από το Windows Update, αλλά και από άλλους χρήστες μέσω P2P πρωτοκόλλου. Αυτό θα οδηγεί σε ταχύτερο downloading των updates.

Σύμφωνα με το The Verge, οι εφαρμογές και τα updates θα κατεβαίνουν από τη Microsoft, αλλά και από υπολογιστές σε ένα τοπικό δίκτυο, ή από έναν συνδυασμό τοπικών υπολογιστών, PC που είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους μέσω Internet, αλλά και από τους servers της Microsoft που ανήκουν στην υπηρεσία Windows Update. Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η Microsoft είχε αγοράσει το 2013 την Pando Networks η οποία είχε δημιουργήσει ένα δίκτυο P2P όμοιο με εκείνο του BitTorrent.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που έρχεται ως είδηση από τα Windows 10 είναι το ότι η αλλαγή από την διαμόρφωση tablet σε εκείνη του desktop θα είναι μια διαδικασία που θα μπορεί να κάνει χειροκίνητα ο χρήστης όποτε το επιθυμεί. Αυτό αναμένεται να κάνει ακόμα πιο εύκολη τη χρήση των συσκευών και πιο ομαλή τη μετάβαση από την μία διαμόρφωση στην άλλη.

Πέρα από τις πληροφορίες για το τι θα προσφέρουν τα Windows 10, σημαντική είναι και η ανατροφοδότηση που δίνουν οι χρήστες του προγράμματος Insider της Microsoft για τα Windows 10, καθώς μέχρι σήμερα εκτιμάται ότι η Microsoft έχει δεχτεί περισσότερες από 1 εκατομμύριο παρατηρήσεις για το νέο λειτουργικό από όσους δοκιμάζουν την πρώιμη έκδοσή του.

Leave A Reply