Η Apple ξεπέρασε τη Samsung σε πωλήσεις smartphones

News logo1 crop

Η Apple πούλησε περισσότερα smartphones σε παγκόσμια κλίμακα κατά το δ’ τρίμηνο του 2014, «εκθρονίζοντας» τη Samsung για πρώτη φορά από 2011, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Gartner.

Πιο συγκεκριμένα, η Apple, σύμφωνα με την Gartner, πούλησε 74,83 εκατομμύρια «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα έναντι πωλήσεων 73,03 εκατ. συσκευών της Samsung. Η ποσοστιαία αύξηση στις πωλήσεις της Apple ήταν της τάξης του 49% για το δ’ τρίμηνο, ενώ αντίθετα οι πωλήσεις της Samsung έπεσαν κατά 12%.

Ενδεικτικό της ανατροπής που έχει συντελεστεί είναι ότι μόλις ένα χρόνο πριν η Samsung κατέγραφε πωλήσεις 83,3 εκατομμυρίων συσκευών smartphone έναντι 50,2 εκατ. iPhone της Apple.

Μάλιστα, οι αυξημένες πωλήσεις, εκτός από την υπεροχή σε σχέση με τη Samsung, χάρισαν στην Apple και κέρδη ρεκόρ, που σύμφωνα με τους αναλυτές της S&P ανήλθαν στο ποσό των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, γίνεται λόγος ότι τα συγκεκριμένα κέρδη καταγράφηκαν για πρώτη φορά από εισηγμένη εταιρεία στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Στον αντίποδα, η Samsung είχε μείωση των κερδών της για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο στον τομέα των φορητών συσκευών. Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Gartner, η Samsung συνεχίζει να χάνει μερίδια στην αγορά των smartphones, από το γ’ τρίμηνο του 2013, όταν είχε φτάσει στο κορυφαίο της επίπεδο.

Πέρα από τη σύγκρουση με την Apple σε επίπεδο high-end συσκευών, η Samsung βρίσκεται αντιμέτωπη και με τους κινέζους κατασκευαστές (όπως η Xiaomi και η Huawei) στον τομέα των συσκευών χαμηλού κόστους. Πλέον, τα νέα όπλα με τα οποία η κορεατική εταιρεία θα επιχειρήσει να ανατρέψει εκ νέου τα δεδομένα είναι τα Galaxy S6 και S6 Edge τα οποία ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Leave A Reply