Πρόταση για επαγγελματικούς χώρους με WiFi και προβλήματα (κολάει συχνά, κλείσε άνοιξε το router)

Με την ανάγκη να προσφέρουν σχεδόν όλα τα καταστήματα WiFi  εμφανίστηκε η αδυναμία των προϊόντων που οι πάροχοι προσφέρουν δωρεάν στους συνδρομητές τους.

Το πρόβλημα είναι εμφανές και εκνευριστικό κυρίως σε χώρους που έχουν υψηλή επισκεψιμότητα όπως καφέ,μπαρ,club,εστιατόρια κλπ.

Είναι συχνό φαινόμενο να μην μπορείς να συνδεθείς παρόλο που πληκτρολόγησες σωστά τον κωδικό ή να μην υπάρχει ανταπόκριση στις σελίδες που θέλεις να δεις από το κινητό ή το tablet.

Ο βασικός εξοπλισμός συνήθως μας παρέχετε δωρεάν από τον πάροχο internet δεν έχει τις δυνατότητες εξυπηρέτησης που έχουν συσκευές σχεδιασμένες γι αυτό οπότε η λύση δεν είναι είναι άλλη απο την αλλαγή του εξοπλισμού ή καλύτερα η συμπληρωματική παρέμβαση στον ήδη υπάρχοντα.

Δε θα αναλύσουμε τεχνικά γιατί συμβαίνει αυτό απλά θα αναφέρω οτι είναι διαφορετικό πράγμα το σπίτι ή το γραφείο με 2,3,4 συσκευές συνδεμένες στο WiFi μας και άλλο πράγμα να θέλουν να συνδεθούν 30 και πλέον μαζί στην ίδια συσκευή.

Το αποτέλεσμα είναι η κατάρρευση του δικτύου, η επανεκκίνηση του εξοπλισμού σώζει για λίγο την κατάσταση αλλά σύντομα το πρόβλημα επανεμφανίζετε.

Προτάσεις υπάρχουν σε μεγάλη κλίμακα και γκάμα.

Για παράδειγμα άλλη ανάγκη εξυπηρέτησης έχει ένα μπαράκι ή μια ταβερνούλα των 30 ατόμων, από καφέ, μπαρ, club, εστιατόρια των 100 ατόμων.

Αφού ξεκαθαρίσαμε ορισμένα πράγματα ας δούμε ενδεικτικά κάποιες προτάσεις για να πάρετε μία εικόνα εξοπλισμού και τιμών.

Στην οικονομικότερη κατηγορία μπορούμε να κρατήσουμε τη συσκευή του παρόχου και να την λειτουργήσουμε μόνο ώς modem και να επιλέξουμε την βαριά δουλειά για άλλες συσκευές!

Στην περίπτωση ενός μικρού χώρου μπορούμε να έχουμε για router το Routerboard RB750 και στη συνέχεια για το WiFi  το Ubiquiti NanoStation Loco M2 επαναλαμβάνω οτι το πρόβλημα δεν είναι η κάλυψη των τετραγωνικών μέτρων των καταστημάτων αλλά η ταυτόχρονη εξυπηρέτηση internet σε όσους θέλουν και είναι πολλοί πιστέψτε με.
Το κόστος για τον παραπάνω εξοπλισμό είναι 105€.

Τώρα για την περίπτωση που ο χώρος μας είναι μεγάλος και θέλουμε να εξυπηρετούμε μέχρι και 100 πελάτες ταυτόχρονα μπορούμε να επιλέξουμε για router και πάλι το Routerboard RB750 και για το WiFi να πάμε στην οικογένεια προϊόντων της Ubiquiti και να επιλέξουμε UniFi AP  ο αριθμός ταυτόχρονης εξυπηρέτησης πλέον είναι 100+ πελάτες!!! και το κόστος των συσκευών 130€.

Υπάρχει η δυνατότητα και για καλύτερο αποτέλεσμα αν έχουμε μεγάλους εξωτερικούς χώρους με την επιλογή του UniFi AP Pro για εξυπηρέτηση 200+ πελατών!!! το κόστος μεγαλώνει αλλά δεν θα ξανασχοληθούμε με το πιάνει δεν πιάνει κλείσε άνοιξε και θα μπορούμε να κοιτάμε τη δουλειά μας και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

Στο άρθρο αυτό επιδιώξαμε να γίνει κατανοητό ότι για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο καλό να κάνετε προσεκτικότερη επιλογή εξοπλισμού και να μην μείνετε στον βασικό εξοπλισμό 15 ευρώ του παρόχου σας.

Άλλωστε όταν τα πράγματα είναι επαγγελματικά καλό είναι να τα αντιμετωπίζουμε κι έτσι!

e-wireless.gr

Το νούμερο 1 κατάστημα τεχνολογίας.

2 Σχόλια

  1. Οι UniFi κεραίες δε θέλουν κι ενα δεσμευμένο PC ώστε να τρέχει το Controller; Δε μπόρεσα να την κανω να δουλέψει χωρις τον controller. Πόσο εφικτό ειναι να υλοποιηθεί μόνο με το Mikrorik και μια κεραία UniFi;

  2. Δεν είναι κεραία, αλλά access point. Το pc το θες μόνο για να ρυθμίσεις το access point και μόνο, και όχι μετά για να λειτουργήσει.

Leave A Reply