Η Ubiquiti πέτυχε τον κομψότερο και εργονομικότερο σχεδιασμό σε ασύρματες συσκευές (Wireless Access Point ) εξωτερικού χώρου με την οικογένεια NanoStation M airMax.
Το Ubiquiti NanoStation M2 άνοιξε τον δρόμο για το πρώτο χαμηλού κόστους Wi-Fi Access Point στον κόσμο στην ζώνη των 2.4GHz χρησιμοποιώντας την τεχνολογία airMax.
Η airMax είναι μια τεχνολογία που εφαρμόζεται σε όλα τα προϊόντα της Ubiquiti καθώς και σε όλα τα Nanostation M και Nanostation Loco M στις ζώνες των 2.4GHz και 5GHz, παρέχοντας βελτιώσεις στις ασύρματες καθυστερήσεις (latency), καλύτερη ασύρματη ταχύτητα έως και 300Mbps bandwidth, ρυθμό δεδομένων 150+ Mbps real TCP/IP throughput καθώς και επεκτασιμότητα και παρακολούθηση σε σύγκριση με άλλα Wireless Access Point εξωτερικού χώρου με την χρήση του airControl.
Το Ubiquiti NanoStation M2 στη ζώνη των 2.4GHz, διαθέτει αυξημένη απομόνωση (cross polarity isolation) ανάμεσα στις δυο πολικότητες εκπομπής με τον τεχνολογικά σύγχρονο σχεδιασμό του.
Επιπλέον το Ubiquiti NanoStation M2 airMax 2×2 MIMO 2.4GHz έχει νέο σχεδιασμό διάταξης κεραιών διπλής πολικότητας (2×2 MIMO antenna array dual polarity) οι οποίες δίνουν αυξημένο συνολικό κέρδος 11dBi κάνοντας τις ασύρματες ζεύξεις (Wi-Fi Link) μεγαλύτερες , καλύτερες και αποδοτικότερες σε εύρος bandwidth, ρυθμό δεδομένων throughput , απόσταση link distance και αξιοπιστία από κάθε άλλη συσκευή Wi-Fi εξωτερικού χώρου.
Με τo wireless access point εξωτερικού χώρου Ubiquiti NanoStation M2 μπορείτε να έχετε μια πετυχημένη ασύρματη ζεύξη Wi-Fi Link 15+ χιλιομέτρων πάντα όταν τα χρησιμοποιείτε ζευγάρι και πάντα με οπτική επαφή ανάμεσα στα 2 σημεία (χώρους) που θέλετε να ενώσετε (συνδέσετε).
Το Ubiquiti NanoStation M2 διαθέτει δύο (2) θύρες δικτύου (2 Ethernet ports), πρωτεύουσα και δευτερεύουσα (Main Ethernet Port και Secondary Ethernet Port).
H τροφοδοσία τους γίνεται μέσω της κεντρικής θύρας δικτύου (Main Ethernet Port), με χρήση της τεχνολογίας POE (Power over Ethernet) αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να έχετε και άλλο ένα ξεχωριστό καλώδιο τροφοδοσίας.
Η τροφοδοσία της συσκευής γίνεται μέσω ενός μόνο καλωδίου.
Στην δευτερεύουσα θύρα δικτύου, (Secondary Ethernet Port) μπορεί να συνδεθεί και άλλη συσκευή Ubiquiti, από τις σειρές Ubiquiti AirCam για μεταφορά video, Ubiquiti mFi για απομακρυσμένο έλεγχο και Ubiquiti uniFi.
Mέσω της δευτερεύουσας θύρας δικτύου (Secondary Ethernet Port) και από το ίδιο καλώδιο που τροφοδοτεί το Ubiquiti NanoStation M2 μπορεί να τροφοδοτηθεί και η συσκευή που θα συνδεθεί στην θύρα αυτή μέσω POE, γιατί όλη η σειρά προϊόντων της UBNT διαθέτει software controlled POE pass through.
Αυτό σημαίνει ότι η τροφοδοσία μπορεί να περάσει από την κεντρική θύρα δικτύου (Main Ethernet Port) στην δευτερεύουσα θύρα δικτύου (Secondary Ethernet Port) για να τροφοδοτηθεί και η δεύτερη συσκευή.
Όλες οι ρυθμίσεις που απαιτούνται να γίνουν στο Ubiquiti NanoStation M2 γίνονται μέσω του web interface του airOS (λειτουργικό σύστημα που διαθέτουν όλα τα προϊόντα UBNT airMax).
Τέλος η συσκευή Ubiquiti NanoStation M2 διαθέτει ηλεκτρονικό κύκλωμα το οποίο επιτρέπει το reset της συσκευής από το POE που την τροφοδοτεί, έτσι σε περίπτωση που το NanoStation M2 έχει τοποθετηθεί σε σημείο με δύσκολη πρόσβαση, δεν χρειάζεται να έχετε φυσική επαφή με την συσκευή, αλλά μόνο με το POE που την τροφοδοτεί.
Όλες οι συσκευές Ubiquiti μπορούν να μετατραπούν σε συσκευές συμβατές με το πρότυπο 802.3af 48V Power over Ethernet με την χρήση του προϊόντος Instant 802.3af adapter, ειδικού μετατροπέα, ιδανικού για τα προϊόντα UBNT airMax.
Παρακάτω ένα video που περιλαμβάνει το Ubiquiti NanoStation M2.
4 Σχόλια
καλησπερα προσφατα εβαλα την nano logo m2 σε μια d-link αντικατασταση χρεισημοποιουσα εναν media server τον UMS και τωρα με την αλλαγη δεν (περναει) ο server στην tv ουτε στα κινητά..εψαξα και δεν μπορω να βρω στις ρυθμισεις τις κεραιας που σταματαει η τι με κοβει.εχει καποια ρυθμιση για media server? kai poy?ευχαριστω πολυ
Εχεις προγραμματισει την κεραια σου;
Θα πρέπει να επιλέξεις bridge mode
Βλεπουν το wifi οι συσκευες σου;
Εχουν ιντερνετ ;
Αν ολα αυτα είναι οκ τοτε θα πρεπει να δεις τι χρειάζεται ο σερβερ που τρεχεις μηπως πρεπει να ρυθμίσεις κατι εκεί.
ολα αυτα ειναι ενταξει η τηλεοραση εχει κανονικα ιντερνετ απλα δεν (βλεπει) τον σερβερ μετα την αντικατασταση της κεραιας..μηπως πρεπει να ρυθμισω πορτα στην κεραια? το ip του σερβερ?δεν εχει αυτοματη αυτο εννοω ισως πρεπει να αφερεσω καποια φαιργουολ?δηλαδη να περασω μανουαλ το ip και την πορτα?
Δοκιμάστε να μιλήσετε με τεχνικό απο εκεί που την αγοράσατε και να του εξηγησετε το πριν και το μετα της εγκατάστασης σας.